Populiariausi šių dienų straipsniai:
- „Oskarų“ žvaigždžių grožio triukai, kuriais galite pasinaudoti ir jūs (FOTO)
- Savaitės ikona. V. Skaisgirė atskleidžia geriausią priemonę nuo senėjimo
- D. Michelevičiūtė: nebenoriu slėptis po įvaizdžiais
- Savaitės horoskopas: turėsite puikią galimybę pagerinti materialinę padėtį
- Pasukų lietiniai su varškės įdaru
Reikės:
400 g paukštiena gabaliukų be kaulų,
3 salierų kotų,
1 svogūno ropelės,
2-3 morkų,
0,5-0,6 l paukštienos nuoviro arba sultinio,
2 skardinių (po 400 g) konservuotų baltųjų pupelių,
lauro lapelio,
2-3 šakelių šviežio čiobrelio,
2 šaukštų aliejaus kepimui,
pluoštelio petražolių.
Kaip gaminti
* Morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais.
* Salierų kotus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
* Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite.
* Didelėje keptuvėje storu dugnu įkaitinkite aliejų, sudėkite nuplautą ir nusausintą paukštieną. Kepkite ant vidutinio karštumo ugnies, iki ims skrusti. Suberkite morkas , svogūną ir salierus, pakepinkite dar apie 5-7 min. Tada viską supilkite į puodą.
* Užberkite ant mėsos ir daržovių čiobrelius, lauro lapą, įberkite druskos, pipirų, supilkite sultinį, pamaišykite ir užvirinkite. Tada karštį sumažinkite ir virkite dar apie 40 min, iki mėsa bus minkšta.
* Sukratykite į sriubą nukoštas pupeles, išmaišykite, pavirkite dar keletą minučių, ir sriuba jau paruošta. Pagardinkite ją petražolėmis.
****
Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!