Geriausi savaitės straipsniai:
- Ir vis dėlto, tai vyksta...
- Savaitės ikona. V. Skaisgirė atskleidžia geriausią priemonę nuo senėjimo
- Kodėl vyrams taip svarbu mesti rūkyti
- Šviesiname plaukus 1-2 tonais su... cinamonu
- „Oskarų“ žvaigždžių grožio triukai, kuriais galite pasinaudoti ir jūs (FOTO)
- Kaip nebrangiai sukurti prabangią virtuvę?
5 iešmeliams
Reikia:
2 vnt. vištienos filė
pusė raudonosios paprikos (nebūtina)
Marinatui:
3 v.š. aliejaus
3 skiltelės česnako
2 v.š. citrinos sulčių
1-2 a.š. cukraus arba medaus
2 v.š. sojos padažo
1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
juodųjų pipirų
druskos
provanso žolelių
Gaminame
* Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais. Užpilame sumaišytais marinato ingredientais ir paliekame kelias valandas marinuotis. Medinius iešmelius dedame į vandenį ir pamirkome 30 min. Suveriame ant jų mėsą (tarp mėsos gabaliukų galima suverti supjaustytos parikos).
* Imame kepimo formą, kurios plotis būtų šiek tiek mažesnis, nei iešmelių ilgis (ant dugno galima įpilti vandens, kad mėsa kepdama nesausėtų). Ant formos kraštų sudedame mėsos vėrinukus, t.y. taip, kaip kepami šašlykai.
* Kepame 200°C orkaitėje, kol mėsa gražiai apskrunda. Kepimo metu iešmelius kelis kartus pasukiojame, kad mėsa tolygiai apskrustų, bei vis palaistome dubenyje likusiu marinatu. Skanaus!
„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!