Savaitės populiariausi tekstai:
- Verslininkė I. Gelminauskienė: dabar gyvensiu taip, kaip visada norėjau
- Savaitės ikona. K. Brazauskienė: dievinu brangius papuošalus
- V. Baublienė: apie apsirijimus ir pavasarį
- Kaip įrengti darbo vietą, kad jus lydėtų sėkmė
- Patarimai, kaip išsirinkti tobulai tinkančius džinsus (FOTO)
- Obuolių pyragas su „Rududu“
Apie 20 sausainių
Reikės:
180-200 g varškės (pakelis) 5-9%
100 g sviesto arba margarino
75 g cukraus
170-200 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
įdarui - cukraus
Gaminame
* Minkštą sviestą šaukštu išsukame su cukrumi. Sudedame varškę, išmaišome iki vientisos masės. 180 g miltų su kepimo milteliais persijojame. Užminkome tešlą. Jei limpa prie rankų, įberiame dar miltų – tiek, kad galėtume kočioti, bet nepadauginame, nes sausainiai bus kieti.
* Iškočiojame apie 2-3 mm storio lakštą ir supjaustome 8x8 cm kvadratėliais. Ant kiekvieno vidurio beriame 1 а.š. cukraus. Imame priešais esančius kvadratėlio galus ir lenkiame į vidurį - gerai suspaudžiame vieną su kitu, nes kepdami sausainiai linkę "išsiskleisti".
* Dedame ant kepimo popieriaus nelabai arti vienas kito, nes kepdami kyla ir plečiasi. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol gražiai pagelsta. Skanaus!
„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!