Skaitomiausi savaitės straipsniai (Kai kurie sumušę skaitomumo ir komentarų rekordus!):
- Niekada nenorėjau vaikų ir be jų esu labai laiminga
- Ryžių dieta – išeitis, norint greitai numesti svorio. Receptai!
- Savaitės ikona. E. Ghaoui išmokys visas moteris dažytis
- Milijono vertos gudrybės: kaip „pigiai“ paversti į „prabangiai“?
- Patarimai, kaip priversti orchidėją žydėti dar iki Velykų
- Virtas pyragas - vietoj įprasto „Tinginio“
Reikės:
500 g miltų;
60 g cukraus;
2 a.š. kepimo miltelių;
0,5 a.š. cinamono;
žiupsnelio druskos;
100 g šalto sviesto;
180 ml grietinėlės;
1 kiaušinio;
250 g lazdyno riešutų;
170 g dž. vyšnių.
Gaminame
1. Dubenyje išmaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į miltus. Rankomis sutrupinkite sviestą vis maišydami su miltais, kad gautųsi trupinėliai.
2. Lazdyno riešutus apskrudinkite sausoje keptuvėje, kai atvės, nuimkite jų žievelę ir šiek tiek pasmulkinkite.
3. Į dubenį su miltais dėkite riešutus, džiovintas vyšnias ir permaišykite.
4. Atskirame dubenėlyje išplakite kiaušinį su grietinėle. Supilkite į miltų mišinį ir išmaišykite su šakute. Tešla turi būti trapi, nemaišykite iki vientisumo.
5. Išverskite tešlą ant stalo ir suformuokite apkritimą. Supjaustykite į 8 dalis. Sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kiekvieną gabalėlį aptepkite grietinėle ir apibarstykite cukrumi. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 16-18min. arba kol gražiai apskrus.
Skanaus.