Pyragėliai su džiovintomis vyšniomis ir riešutais

Tai britiški pusryčių pyragėliai. Galimi įvairūs riešutų ir džiovintų vaisių deriniai, tik nepatingėkite jų paieškoti interneto platybėse.

Skaitomiausi savaitės straipsniai (Kai kurie sumušę skaitomumo ir komentarų rekordus!):
- Niekada nenorėjau vaikų ir be jų esu labai laiminga
- Ryžių dieta – išeitis, norint greitai numesti svorio. Receptai!
- Savaitės ikona. E. Ghaoui išmokys visas moteris dažytis
- Milijono vertos gudrybės: kaip „pigiai“ paversti į „prabangiai“?
- Patarimai, kaip priversti orchidėją žydėti dar iki Velykų
- Virtas pyragas - vietoj įprasto „Tinginio“

Reikės:

500 g miltų;
60 g cukraus;
2 a.š. kepimo miltelių;
0,5 a.š. cinamono;
žiupsnelio druskos;
100 g šalto sviesto;
180 ml grietinėlės;
1 kiaušinio;
250 g lazdyno riešutų;
170 g dž. vyšnių.

oditele.blogspot.com nuotr.

Gaminame

1. Dubenyje išmaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į miltus. Rankomis sutrupinkite sviestą vis maišydami su miltais, kad gautųsi trupinėliai.

2. Lazdyno riešutus apskrudinkite sausoje keptuvėje, kai atvės, nuimkite jų žievelę ir šiek tiek pasmulkinkite.

3. Į dubenį su miltais dėkite riešutus, džiovintas vyšnias ir permaišykite.

4. Atskirame dubenėlyje išplakite kiaušinį su grietinėle. Supilkite į miltų mišinį ir išmaišykite su šakute. Tešla turi būti trapi, nemaišykite iki vientisumo.

5. Išverskite tešlą ant stalo ir suformuokite apkritimą. Supjaustykite į 8 dalis. Sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kiekvieną gabalėlį aptepkite grietinėle ir apibarstykite cukrumi. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 16-18min. arba kol gražiai apskrus.

Skanaus.

oditele.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis