Purios bulvinės bandelės

Labai purios bandelės, ir ilgai išlieka minkštos.

Populiariausi straipsniai:
- Savaitės ikona. K. Zvonkuvienė: kam ji labiausiai gaili pinigų?
- N. Gadliauskas: mudu su žmona esame tolerantiški ir vienas kito laisvės nevaržome
- Finansų Zodiakas: kambariniai augalai, kurie pritraukia pinigus
- 5 būdai, padėsiantys sugražinti kaklui stangrumą
- Vokiškos bulvių salotos

Puodelis matavimui - 237 ml.

2 а.š. sausų mielių
1 puodelis kefyro
1 kiaušinis
4 v.š. minkšto sviesto
2 v.š. cukraus
1 a.š. druskos
3/8 puodelio bulvių košės
3,5 - 4 puodeliai miltų

Gaminame

* Į šiltą bulvių košę dedame sviestą, gerai išmaišome, kad išssilydytų. Beriame mieles, truputį pašildytą kefyrą, išplaktą kiaušinį, druską ir cukrų. Po truputį beriame miltus ir minkome tešlą. Miltų reikia tiek, kad tešla dar būtų šiek tiek šlapia, bet jau nelipni.

* Dedame į dubenį ir kildiname šiltai, kol padvigubės.

* Tuomet suformuojame bandeles, dedame į skardą ant kepimo popieriaus arba į kepimo formą - kaip kam patinka, ir kildiname dar kartą, kol padvigubės (apie 30 min.).

* Aptepame plaktu kiaušiniu, pabarstome sezamais, aguonomis, kmynais ar kt. ir kepame 180 C orkaitėje apie 30-35 min., kol gražiai apskrus.

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis