8-10 maltinukų reikės:
500 g sumaltos žuvies
1 kiaušinis
50 g baltos duonos/batono
50 ml. pieno
druskos
pipirų
prieskonių žuviai
džiuvėsėlių (apvoliojimui)
Įdarui:
150 g šaldytų žirnelių
1 svogūnas
druskos
pipirų
Gaminame
* Įdaras. Svogūną smulkiai supjaustome ir kepame, kol gražiai pagelsta. Neatšildytus žirnelius beriame į verdati vandenį, dar kartą užviriname ir verdame 3 min. nuo užvirimo. Beriame į kiaurasamtį ir perliejame šaldu vandeniu - taip jie išlaikys sodrią žalią spalvą. Žirnelius sumaišome su svogūnais ir sumalame blenderiu. Įberiame druskos, pipirų pagal skonį.
* Žuvis. Duoną/batoną užpilame pienu ir paliekame, kad suminkštėtų. Į mėsmale arba kombainu sumaltą žuvį sudedame nuspaustą duoną/batoną, išplaktą kiaušinį, druską pipirus, prieskonius. Jei naudosite šaldytą žuvį, prieš maldami labai gerai nuspauskite vandenį, kad faršas laikytų savo formą. Jei visgi faršas per minkštas - įberkite džiūvėsėlių. Imame maždaug delno dydžio faršo gabalėlį, suplojame, dedame arbatinį šaukštelį įdaro ir užspaudę kraštus formuojame pailgą maltinuką.
* Apvoliojame džiūvėsėliuose. Kepame įkaitintoje keptuvėje aliejuje, kol abi pusės gražiai apskrunda. Skanaus!
„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!