Žuvies maltinukai su žirnelių įdaru

Jei naudosite šaldytos žuvies filė, imkite 750 gr. - atšildžius bus maždaug 450-500 gr. Vietoj žirnelių galite naudoti brokolius. Labai skanūs maltinukai! Būtinai darysiu ir su kitokiais įdarais.

8-10 maltinukų reikės:

500 g sumaltos žuvies
1 kiaušinis
50 g baltos duonos/batono
50 ml. pieno
druskos
pipirų
prieskonių žuviai
džiuvėsėlių (apvoliojimui)

Įdarui:

150 g šaldytų žirnelių
1 svogūnas
druskos
pipirų

Gaminame

* Įdaras. Svogūną smulkiai supjaustome ir kepame, kol gražiai pagelsta. Neatšildytus žirnelius beriame į verdati vandenį, dar kartą užviriname ir verdame 3 min. nuo užvirimo. Beriame į kiaurasamtį ir perliejame šaldu vandeniu - taip jie išlaikys sodrią žalią spalvą. Žirnelius sumaišome su svogūnais ir sumalame blenderiu. Įberiame druskos, pipirų pagal skonį.

* Žuvis. Duoną/batoną užpilame pienu ir paliekame, kad suminkštėtų. Į mėsmale arba kombainu sumaltą žuvį sudedame nuspaustą duoną/batoną, išplaktą kiaušinį, druską pipirus, prieskonius. Jei naudosite šaldytą žuvį, prieš maldami labai gerai nuspauskite vandenį, kad faršas laikytų savo formą. Jei visgi faršas per minkštas - įberkite džiūvėsėlių. Imame maždaug delno dydžio faršo gabalėlį, suplojame, dedame arbatinį šaukštelį įdaro ir užspaudę kraštus formuojame pailgą maltinuką.

* Apvoliojame džiūvėsėliuose. Kepame įkaitintoje keptuvėje aliejuje, kol abi pusės gražiai apskrunda. Skanaus!

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis