Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Numerologija: lyginiai ir nelyginiai skaičiai - su kuo rasit laimę
- Savaitės ikona. Kodėl dizainerė A. Kuzmickaitė nemėgsta ryškiai rengtis?
- Nuomonė: kodėl raudonuojame dėl raudonojo kilimo?
- Psichologas A.Kaluginas – apie tai, kas nužudo aistrą
- Kaktusų augintojams: apie jų priežiūrą, žydėjimą ir kompozicijas
- Nekeptas plikytų sausainių tortas
2 porcijoms:
2 vištienos krūtinėlių;
žiupsnelio rūkytos paprikos, grūstų aitriųjų paprikų;
3 vidutinio dydžio saldžiųjų bulvių;
100 g konservuotų raudonųjų pupelių;
100 g konservuotų kukurūzų;
100 g brokolių;
1 pomidoro;
1 skiltelės česnako;
pusę raudonosios paprikos;
pusę raudonojo svogūno;
2 svogūno laiškų;
žiupsnelio tarkuoto fermentinio sūrio;
druskos, juodųjų pipirų.
Gaminame
1. Vištienos krūtinėles iš abiejų pusių apibarstykite rūkyta paprika, aitriosiomis paprikomis, druska ir juodaisiais pipirais. Palikite marinuotis.
2. Saldžiąsias bulves įvyniokite į foliją ir kepkite apie 1 val. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol bus minkštos (kepimo laikas priklausys nuo bulvių dydžio).
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną ir pomidorą, juostelėmis - papriką. Kai daržovės suminkštės, dėkite nusausintas pupeles, kukurūzus, brokolį, pjaustytus svogūnų laiškus, kepkite keletą minučių ir tuomet dėkite išspaustą česnako skiltelę, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir išmaišykite.
4. Vištienos krūtinėles apkepkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus iš abiejų pusių po 1-2 min.
5. Nupjaukite saldžiųjų bulvių viršų, išskobkite vidų.
6. Į kepimo skardą sudėkite išskobtas bulves ir vištienos krūtinėles. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 min.
7. Tuomet skardą išimkite iš orkaitės, įdarykite bulves daržovėmis, užberkite šiek tiek tarkuoto fermentinio sūrio ir kepkite kartu su krūtinėlėmis dar 5 min., arba kol sūris išsilydys.
Skanaus.„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!