Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Kopūstų dieta – plokščias pilvas per 14 dienų
- Kaip atnaujinti namus pavasariui be didelių išlaidų?
- Savaitės horoskopas: pagaliau galėsime atsikvėpti
- Savaitės ikona. Kodėl dizainerė A. Kuzmickaitė nemėgsta ryškiai rengtis?
- Kepta vištienos krūtinėlė su įdarytomis bulvėmis
Iš nurodytų produktų gaunasi tikrai didelis pyragas. Gerai būtų, jei orkaitė turėtų kepimo iš viršaus funkciją. Paruošta kepimui tešla turi būti grietinės tirštumo. Kuo ilgiau kiekvieną sluoksnį kepsite, tuo pyragas bus margesnis.
Tešlai reikės:
350 g margarino;
350 g cukraus;
7 didelių kiaušinių;
200 g miltų;
150 g krakmolo;
3 v.š. riebios grietinės;
žiupsnelio druskos;
1 a.š. vanilės ekstrakto.
Glaistui:
70 g baltojo šokolado;
1/4 puodelio riebaus pieno;
saujelės kokoso drožlių.
Kaip gaminti
* Margariną iki purumo išsukame su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Po vieną įplakame kiaušinių trynius. Įmaišome miltus, krakmolą ir grietinę paeiliui.
* Kiaušinių baltymus standžiai išplakame su žiupsneliu druskos ir įmaišome į tešlą.
* Maždaug 26 cm skermens tortinę išklojame kepimo popieriumi. Ant višaus paskirstome ploną sluoksnį tešlos ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių (geriau - su kepimo iš viršaus funkcija). Kepame tol, kol tolygiai gražiai paruduoja.
* Ant viršaus pilame dar kelis šaukštus tešlos, išlyginame paviršių ir vėl šauname į karštą orkaitę. Taip pyragą sluoksniuojame, kol nebeliks tešlos. Paliekame atvėsti kambario temperatūroje.
* Šokoladą ištirpiname kartu su pienu ir pastatome į šaldytuvą sutirštėti. Apglaistome pyrago paviršių ir apibarstome kokoso drožlėmis.
Skanaus!
„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!