Pasak menininkės, jos namuose gausu nuotraukų, net nuotraukų ciklų, apie tai kaip ji su savo vaikais dekoruoja margučius. Tiems, kas spėjo ir pasimerkė medžio šakelių, N. Marčėnaitė pataria, joms susprogus, šakeles taip pat puošti dekoratyviniais margučiais. „Juos daryti galima įvairiausiais būdais, pavyzdžiui, papjė-mašė. Tuo labiau, jog šiuo metu yra ir įsigyti visokių dekorui skirtų ruošinių. Žinoma, gražios ir parduodamos dekoracijos, bet tai – ne tas pats, kas daryta pačių rankomis“, – įsitikinusi N. Marčėnaitė.
Žinoma moteris sako niekada iš anksto negalvojanti, kaip margins margučius – tai priklauso nuo tuo metu aplankančios nuotaikos, bet būtinai pirmiausia kiaušinius dažo natūraliai – svogūnų lukštuose. Tokiu atveju, jei marginant kiaušiniai dūžta, menininkė juos panaudoja ruošdama vaišes. Nomeda dalinasi vienu tokių vaišių receptu.
N. Marčėnaitės jūros kopūstų ir kiaušinių salotos

Ingredientai
karšto rūkymo žuvis (pavyzdžiui, upėtakis)
džiovinti arba konservuoti jūros kopūstai
sojos padažas
alyvuogių aliejus
sezamo aliejus
česnakas
sezamo sėklos
virti kiaušiniai
švieži agurkai
Gaminimas
* Į sūrų vandenį pamerkite džiovintus jūros kopūstus (galima naudoti ir konservuotus, pavyzdžiui, „Gerovės“). Šiaudeliais susmulkinkite vieną ilgavaisį agurką ir užpilkite sojos, česnako, šaukštelio cukraus, šlakelio sezamų aliejaus bei alyvų aliejaus mišiniu.
* Paskrudinkite sezamų – įprastų ir juodųjų. Gan stambiai (pavyzdžiui, į aštuonias dalis) supjaustykite virtą kiaušinį, nukaulinus susmulkinkite pusę karštai rūkyto upėtakio. Viską išmaišykite.
Skanaus!