Taip bus atidaryta tradicinė, vilniečių ir sostinės svečių pamėgta Velykų kepyklėlė bei pradėta daugiau nei savaitę truksianti šventinė renginių programa.
Skaitomiausi šių dienų tekstai:
- Bulvių daigai gali išgydyti astmą ir vėžį
- Šakočio pyragas, kokį ne gėda ir ant Velykų stalo padėti
- V. Baublienė: apie vidinę reviziją, privedančią iki ašarų
- Kada veidrodžiai gali sukelti rimtų bėdų
- Kopūstų dieta – plokščias pilvas per 14 dienų
„Per Velykas leiskite laiką kaip norite, bet būtinai – su vaikais, šeima. Tokia ir yra Velykų esmė, o ne tai, kaip prabangiai ar išradingai marginsime margučius ir dekoruosime namus. Vaikams svarbiausia, kad su jais užsiimama, drauge leidžiamas laikas, kad tai daro artimiausi žmonės. Tai – kaip pasakos skaitymas prieš miegą: žinoma geriau, jei turite gražią, įdomią knygelę, bet vaikui, net jei mama skaitytų kalendorių, esu tikra, svarbiausia, jog ji tai daro su meile, sėdėdama šalia ant lovos krašto“, – sako dailininkė, keramikė, knygų vaikams autorė N. Marčėnaitė.
Pasak menininkės, jos namuose gausu nuotraukų, net nuotraukų ciklų, apie tai kaip ji su savo vaikais dekoruoja margučius. Tiems, kas spėjo ir pasimerkė medžio šakelių, N. Marčėnaitė pataria, joms susprogus, šakeles taip pat puošti dekoratyviniais margučiais. „Juos daryti galima įvairiausiais būdais, pavyzdžiui, papjė-mašė. Tuo labiau, jog šiuo metu yra ir įsigyti visokių dekorui skirtų ruošinių. Žinoma, gražios ir parduodamos dekoracijos, bet tai – ne tas pats, kas daryta pačių rankomis“, – įsitikinusi N. Marčėnaitė.
Žinoma moteris sako niekada iš anksto negalvojanti, kaip margins margučius – tai priklauso nuo tuo metu aplankančios nuotaikos, bet būtinai pirmiausia kiaušinius dažo natūraliai – svogūnų lukštuose. Tokiu atveju, jei marginant kiaušiniai dūžta, menininkė juos panaudoja ruošdama vaišes. Nomeda dalinasi vienu tokių vaišių receptu.
N. Marčėnaitės jūros kopūstų ir kiaušinių salotos
Ingredientai
karšto rūkymo žuvis (pavyzdžiui, upėtakis)
džiovinti arba konservuoti jūros kopūstai
sojos padažas
alyvuogių aliejus
sezamo aliejus
česnakas
sezamo sėklos
virti kiaušiniai
švieži agurkai
Gaminimas
* Į sūrų vandenį pamerkite džiovintus jūros kopūstus (galima naudoti ir konservuotus, pavyzdžiui, „Gerovės“). Šiaudeliais susmulkinkite vieną ilgavaisį agurką ir užpilkite sojos, česnako, šaukštelio cukraus, šlakelio sezamų aliejaus bei alyvų aliejaus mišiniu.
* Paskrudinkite sezamų – įprastų ir juodųjų. Gan stambiai (pavyzdžiui, į aštuonias dalis) supjaustykite virtą kiaušinį, nukaulinus susmulkinkite pusę karštai rūkyto upėtakio. Viską išmaišykite.
Skanaus!
****
Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!