Biskvitinis medaus tortas (1)

Kiek esu valgiusi ir pati dariusi medaus tortų, jie man didžiulio įspūdžio nepalikdavo. Gaminami iš lakštų jie būdavo tokie sausi, o va šis - tobulas, dabar jis man – vienas skaniausių tortų.

Skaitomiausi savaitgalio straipsniai:
- Japoniška 13 dienų dieta - minus 12 kg. MENIU ir atsiliepimai
- Meilės emigrantė: net spalvingiausiuose sapnuose nemaniau, kad gyvensiu Meksikoje
- Kaip žengsime į pavasarį? Avalynės mados tendencijos
- Seksualumo horoskopas balandžiui - laukia kupidonų atakos
- Kaip turėtų atrodyti Velykų stalas
- Tobulas pyragas su varške

O ir darbo mažiau nei kepti lakštus atskirai. Beje, čia labai tinka uogiene perteptą sluoksnį, aš naudojau trintus serbentus. Ir kremas gaunasi purus ir standus, nereikia nė želatinos, svarbiausia naudoti 36% riebumo grietinėlę ir 40% riebumo grietinę. Bus apie 2 kg tortas.

26 cm skersmens tortui reikės:

Biskvitui:

200 g medaus (tinka ir dirbtinis)
180 g cukraus
200 g margarino (naudojau sviestą)
2 a. š. kepimo miltelių
3 kiaušiniai
~400 g miltų
žiupsnio cinamono, gvazdikėlių

Kremui:

400 ml grietinėlės (36% rieb.)
380 g „Dvaro“ grietinės (40%)
~100 g cukraus
žiupsnelis vanilinio cukrus
citrinos žievelė ir sulčių pagal skonį (naudojau pusę didelės citrinos)

Sulaistymui:

Vanduo su cukrumi ir citrina.

Shutterstock nuotr.

Biskvitas

1. Į vidutinio dydžio puodą sudėkite cukrų, medų, sviestą, druską, cinamoną ir gvazdikėlius. Kaitinkite ant silpnos ugnies maišydami, kol gausite vientisą masę ir ji užvirs. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

2. Į atvėsusią masę po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami.

3. Miltus išsijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais.

4. Suberkite miltus į plakinį iš gerai išmaišykite. Turite gauti visiškai vientisą grietinės tirštumo tešlą.

5. Aš biskvitus kepiau per du kartus, tešlą dalinant per pusę. Tešlą padaliname į 2 dalis, vieną dalį pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir šauname į 180°C įkaitintą orkaitę apie 20 minučių. Iškepus pirmą biskvitą, padedame atvėsti ir tą patį padarome su likusia tešla. Atvėsusius biskvitus perpjauname, turi gautis 4 biskvitai.

Shutterstock nuotr.

Kremas

Į dubenį sudėkite visus ingredientus – grietinėlę, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir citrinos sultis. Plakite elektriniu plaktuvu, kol gausite standžią masę.

Torto surinkimas

Kiekvieną biskvitą sulaistykite pasaldintu vandeniu ir pertepkite kremu. Aš vieną sluoksnį pertepiau trintais juodais serbentais. Tortą geriausia palaikyti porą dienų, kad kremas geriau susigertų į biskvitus. Trupinius pasidariau nupjovus abiejų biskvitų viršų. Šiek tiek padžiovinau orkaitėje ir susmulkinau maisto smulkintuvu.

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis