Šių dienų skaitomiausi:
- Savaitės ikona. S. Nainė: drabužių beveik neperku, ką noriu, pasisiūnu pati
- Ką veidas pasako apie jūsų asmenybę ir sveikatą
- Japoniška 13 dienų dieta - minus 12 kg. MENIU ir atsiliepimai
- Kaip žengsime į pavasarį? Avalynės mados tendencijos
- Kaip turėtų atrodyti Velykų stalas
- Biskvitinis medaus tortas
Apie 20 vienetų pagaminti reikės:
150 g miltų,
50 g maltų lazdyno riešutų,
1 žiupsnelis druskos,
60 g cukraus miltelių,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
125 g sviesto arba margarino,
1 trynys.
Papuošimui:
50 g lakštais susmulkintų migdolų,
60 g tirpinto šokolado.
Kaip gaminti:
* Sumaišykite tešlos ingredientus, įdėkite tešlą į plastikinį maišelį ir šaldykite ne trumpiau kaip 30 minučių.
* Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 4/5 tešlos iki 5 mm storio. Formelėmis išspauskite zuikučius (ėriukus, kiaušinukus ar kt. Velykoms tinkančius sausainiukus). Įspauskite migdolų riešutukus, tai bus zuikučių akys. Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 175 °C temperatūros, apie 10 minučių.
* Atvėsus sausainiams, į konditerinį švirkštą supilkite tirpintą šokoladą ir „nupieškite“ zuikučiams nosis, papuoškite.
****
Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!