Lęšiai - puikus skaidulų, folio rūgšties, kalio šaltinis, todėl yra itin svarbus maisto produktas širdies būklei, mažinantis kraujospūdį ir cholesterolio koncentraciją kraujyje. Be to, lęšiuose yra mažai riebalų, todėl jie neprideda papildomų kilogramų.
Na, o raudonasis kopūstas reguliuoja hormoninį endokrininį balansą organizme, todėl padeda išlikti moterims sveikoms, gyvybingoms. Be to, kopūstai pasižymi mažai kalorijų ir turi daug skaidulų, kurie padeda jaustis sotiems ilgiau. O citrinos sultys padeda detoksikuoti organizmą ir stimuliuoja medžiagų apykaitą.
2 porcijoms salotų reikės:
240 g lęšių (konservuotų arba virtų);
1 raudonojo svogūno;
1 morkos;
250 g raudonojo kopūsto;
1 v.š. citrinos sulčių;
žiupsnelio grūstos aitriosios paprikos;
saujelės pjaustytų šviežių žolelių (krapų, petražolių ar svogūnų laiškų);
alyvuogių aliejaus, druskos, juodųjų pipirų.
Gaminame
1. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną ir morką. Kepkite keletą minučių, kol daržovės suminkštės, bet išliks traškios.