- Apie Šapranauską: žmonės jį matydavo linksmą, bet jis buvo pilnas graudulio
- J. Steponavičiūtė: netiesa, kad manekenės - anoreksikės ir bulimikės
- Penkios jauninančios šukuosenos
- Kokius drabužius rinktis darbui biure. Rekomenduoja stilistai
- Bulvių kotletai su kumpiu
Naudojau 20x30 kepimo formą:
Tešlai:
125 g sviesto
250 g miltų
1 kiaušinio trynys
3 šaukštai pieno arba vandens
žiupsnelis druskos
Kišo įdarui:
15 g sviesto
1 svogūnas, sukapotas
175 g brokolių, supjaustytų šakelėmis
2 kiaušiniai
210 ml grietinėlės
1/4 malto šaukštelio muškato riešuto
100 g pelėsinio sūrio(naudojau Vilkiškių „Memel Blue“)
druska, pipirai
Gaminame
1. Dideliame dubenyje supilame miltus ir į juos įtarkuojame šaltą sviestą, suberiame druską ir minkome kol gausis trupiniai. Įdedame kiaušinio trynį, įpilame pieną (vandenį) ir triname, kol ingredienati susijungia. Jei reikia, naudojame daugiau miltų – tešla neturi lipti prie rankų. Įsukame tešlą į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve atvėsti porai valandų.
2. Sviestu lengvai ištepame kišo kepimo formą. pabarstome trupučiu miltų. Tešlą iškočiojame ir ja tolygiai išklojame formos dugną ir kraštus. Subadome šakute ir padedame į šaldytuvą 25-30 minučių, kad kepdamas pagrindas išliktų tolygus.3. Nedidelėje keptuvėje įkaitiname sviestą ir kepiname svogūnus, kol jie suminkštėja, bet neparuduoja. Paliekame atvėsti.
4. Puode užverdame vandenį, pasūdome. Sumetame brokolius ir juos verdame 5 minutes. Skubiai nupilame karštą vandenį, kuriame virė, ir pakišame po lediniu vandeniu (ar supilame į dubenį su vandeniu ir ledukais). Nusausiname, padedame į šalį.
5. Suplakame kiaušinius su grietinėle, druska, pipirais ir miškatu. padedame į šalį.
6. Įkaitiname orkaitę iki 175°C. Kišo pagrindą išklojame kepimo popieriumi, ant viršaus užberiame kelias saujas pupų. Kepame 12 minučių. Išimame, nuimame popierių ir pupas, padidiname temperatūrą iki 180C.
7. Ant apkepto pagrindo paskirstome svogūnus, pabarstome pelėsiniu sūriu, išdėliojame brokolius. Užpilame kiaušinių ir grietinėlės plakinį ir kepame apie 35min. Iškepusio kišo vidus turi būti minkštas, bet ne skystas (įbeskite peilį – jis turi būti sausas). Jei dar neiškepęs – pakepkite dar 5 minutes.
„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!