Trapūs sausainiai su džemu

Nepaprasto trapumo sausainiai! Nesitikėjau, kad iš tokio paprasto recepto išeis tokie skanūs sausainukai.

- A. Hitchcockas – žudynių ir smurto meistras, kentėjęs dėl nerealizuotų seksualinių fantazijų
- 10 dienų morkų dieta ir minus 5 kg
- Grožio ekspertai išrinko: 7 šių metų geriausios priemonės
- Violeta Baublienė: tekėti gal ar ką…
- Virtuvės šefės patarimai padės išlaikyti mėsą ilgiau šviežią

Reikės:

200 g minkšto sviesto
100 g cukraus
2 kiaušiniai
1 a.š. vanilinio cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
300-350 g miltų
džemo arba tirštos uogienės

Gaminame

* Sviestą su cukrumi ir vanilinu išplakame mikseriu iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius, kiekvieną paplakame po 1 min. Suberiame miltus ir kepimo miltelius, šaukštu maišome, kol galėsime minkyti tešlą.

* Iškočiojame iš tešlos 2-3 mm. storio lakštą, išspaudžiame sausainukus. Pusėje sausainių mažesne formele išspaudžiame viduriukus. Dedame ant kepimo popieriaus ir kepame iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. (priklauso nuo orkaitės).

* Sausainius atvėsiname, ant vienos puselės užtepame džemo ir uždengiame kita pusele su išpjautu viduriuku. Skanaus!

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis