Populiariausi savaitės tekstai:
- N. Oželytė: badauti mėnesį yra sudėtinga, niekam nerekomenduoju
- J. Jurkutės mama Aldona: kai vyras pasitraukė iš gyvenimo, skaudžiausia buvo dėl vaikų
- Violeta Baublienė: tekėti gal ar ką…
- Apie Šapranauską: žmonės jį matydavo linksmą, bet jis buvo pilnas graudulio
- Grožio ekspertai išrinko: 7 šių metų geriausios priemonės
- Penkios jauninančios šukuosenos
- Produktai, kurie itin efektyviai degina riebalus
Tešlai reikės:
300 g miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
75 g cukraus;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
žiupsnelio druskos;
130 g varškės;
100 ml bekvapio aliejaus;
100 ml pieno.
Įdarui reikės:
500 g obuolių;
130 g rudojo cukraus;
1 v.š. kukurūzų krakmolo;
Aptepimui reikės:
1 kiaušinio;
1 v.š. vandens;
migdolų plokštelių.
Gaminame
* Tešlai skirtus ingridientus sudedame į dubenį ir rankomis užminkome tešlą. Pastatome į šaldytuvą, kol paruošime įdarą.
* Obuolius nulupame, išdarinėjame ir supjaustome smulkiais kubeliais, sumaišome su cukrumi ir krakmolu. Jei patinka, įmaišome ir šaukštelį malto cinamono.
* Tešlą, ant miltuoto stalviršio, iškočiojame į pusės centimetro storio lakštą ir supjaustome į kvadratėlius. Ant kiekvieno kvadratėlio vidurio dedame po dosnų šaukštą įdaro ir tešlą sulenkiame pusiau, kaip skareles. Išdėliojame kepimo popieriumi išklotoje skardoje.
* Kiaušinį suplakame su šaukštu vandens ir gražiai aptepame paruoštas kepti skareles. Apibarstome migdolų plokštelėmis. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame, kol tolygiai paruduos.
„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!