Reikės:
1 kg baltos žuvies filė (pvz. pangasijos, menkės ir pan., naudojau šamo filė);
2 kiaušinių;
4 forminio batono riekelių;
2 a.š. alyvuogių aliejaus;
druskos, juodųjų pipirų.
padažui:
4 v.š. majonezo;
1 a.š. Dižono garstyčių;
citrinos sulčių;
saujelės pjaustytų šv.petražolių.
Gaminame
* Batono riekeles sudėkite į blenderį ir sumalkite. Pakepinkite sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus ir palikite atvėsti. Tuomet sumaišykite su aliejumi, druska ir juodaisiais pipirais.
* Žuvies file supjaustykite vienodais gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį voliokite į kiaušinio plakinį, džiūvėsėlius ir dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. (kepimo laikas priklausys nuo žuvies gabalėlių dydžių).
Padažui skirtus ingridientus sumaišykite dubenėlyje ir patiekite prie žuvies.
Skanaus.