Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- Populiariausios vasaros šukuosenos iš Kanų: kuodeliai valdo!
- Kur gimdyti – namuose ar ligoninėje. Privalumai ir trūkumai
- B. Vanagas: dabartinę savo situaciją galėčiau palyginti su pogimdymine depresija, kurią išgyvena moterys
- Savaitės horoskopas: siurprizų bus, ir ne visi malonūs
- Turbūt skaniausias varškės pyragas
Kadangi aš virtuvėje sukiotis mėgstu, tai daug ir ekspermentuoju, tačiau visada grįžtu prie savo mylimiausių skanėstų. Neseniai vėl prisiminiau obuolinius sausainius. Nežinau ar už juos labiau dėkoti savo tetai, ar knygutei „Viskas iš obuolių“, bet nuoširdžiai džiaugiuosi, kad šis receptas guli mano užrašuose. Tobulybių tobulybė.
Reikės:
4 obuolių;
1a.š. malto cinamono;
1v.š. smulkaus cukraus;
200g margarino kepiniams;
200g grietinės;
650ml miltų;
1 pakelio vanilinio cukraus;
2 kiaušinių trynių;
žiupsnelio druskos.
Gaminame
* Miltus suberiame į didelį dubenį ir sumaišome su žiupsneliu druskos ir pakeliu vanilinio cukraus. Per vidurį padarome duobutę ir sudedame smulkintą margariną, grietinę, kiaušinių trynius. Tešlą suminkome rankomis ir pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms.
* Obuolius nulupame, išdarinėjame ir supjaustame mažomis skiltelėmis. Užberiame cinamoną, smulkų cukrų ir išmaišome.
* Tešlą padaliname į keturis kamuoliukus. Kiekvieną jų, ant miltuoto stalo, iškkočiojam į platų skritulį ir padaliname jį į 12 lygių dalių. Ant plačiausios dalies dedame po gabalėlį obuolio ir susukame ragelius.
* Dėliojame skardoje, išklotoje kepimo popieriumi. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol gražiai paruduoja.
Skanaus!
Gabrielė
„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!