Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- J. Statkevičius – apie D.Grybauskaitės stilių ir kitus dalykus (be cenzūros ir iškarpymų)
- O. Jankovskis: pirmoji meilė ir scena, bajoriška kilmė ir vargas bei visų laikų geriausias Miunhauzenas
- V. Baublienė: Juozo triusikai ir visi kiti labai svarbūs žmonės
- Populiariausios vasaros šukuosenos iš Kanų: kuodeliai valdo!
- Eva Tombak: daugelis žmonių nesupranta, kad pakeitę kvėpavimą gali tapti laimingesni
- Turbūt skaniausias varškės pyragas
Pyrago pagrindui:
450 g šokoladinių sausainių (aš naudojau „Karvutė“);
200 g ištirpinto sviesto.
Sūrio masei:
500 g maskarponės;
Indelio „Rududu“ karamelės;
200 g riebios grietinėlės plakimui;
20 g želatinos.
Papuošimui:
Žemės riešutų meduje;
Karamelinio padažo.
Gaminame
* PAGRINDAS. 24cm skersmens tortinę išklojame kepimo popieriumi. Sausainius sumalame iki smulkių trupinukų, gerai išmaišome su ištirpintu sviestu, suberiame į paruoštą tortinę, pirštais suslegiame pyrago pagrindą su pakeltais krašteliais. Pastatome į šaldytuvą.
* SŪRIO MASĖ. Želatiną užpilame šiltu vandeniu, ir paliekame išbrinkti. Maskarponę išplakame su Rududu. Grietinėlę, atskirame inde, išplakame iki standumo, sumaišome su maskarponės kremu. Želatiną ištirpiname karšto vandens vonelėje, neleidžiame užvirti. Šiek tiek pravėsiname ir greitai įplakame į pyrago kremą. Gautą masę supilame ant sausaininio pagrindo. Pastatome į šaldytuvą.
* Po kelių valandų, papuošiame riešutais ir karameliniu padažu. Galime skanauti.
Su meile, Gabrielė