Šokoladinis varškės keksas

Pyrago skonis - lyg tinginio, šokoladinių bulvyčių ir triufelių mišinys: labai įdomus, sotus, bet skanus pyragas. Tiems, kurie mėgsta tinginį arba šokoladines bulvytes, turėtų tikrai patikti.

Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- J. Statkevičius – apie D.Grybauskaitės stilių ir kitus dalykus (be cenzūros ir iškarpymų)
- O. Jankovskis: pirmoji meilė ir scena, bajoriška kilmė ir vargas bei visų laikų geriausias Miunhauzenas
- V. Baublienė: Juozo triusikai ir visi kiti labai svarbūs žmonės
- Populiariausios vasaros šukuosenos iš Kanų: kuodeliai valdo!
- Eva Tombak: daugelis žmonių nesupranta, kad pakeitę kvėpavimą gali tapti laimingesni
- Turbūt skaniausias varškės pyragas

Reikia:

• 4 kiaušinių
• 400 g liesos varškės
• 100 g grietinės
• 150 g cukraus
• 6 v.š. arachisų aliejaus (galima ir saulėgrąžų)
• 200 g tarkuoto juodojo šokolado
• 5 v.š. kakavos
• 250 g (puodelio) miltų
• 2 a.š. kepimo miltelių
• v.š. vanilinio cukraus
• vanilės esencijos
• pusės puodelio vandens
• žiupsnelio druskos

Gaminame

1. Kiaušinių baltymus atsargiai atskirti nuo trynių. Trynius išsukti su cukrumi, įmaišyti po truputį varškę ir grietinę. Sutarkuoti smulkiai šokoladą, sumaišyti su kakavos milteliais ir po truputį pilant į kiaušinių masę, išmaišyti viską.

2. Kai viskas bus išmaišyta, įberti vanilinio cukraus ir įpilti kelis lašus vanilės esencijos. Dar kartelį išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, po truputį pilti į tešlą, dar pilant ir aliejaus. Viską supylus išmaišyti, ir jei dar trūksta skystumo, įpilti vandens.

3. Kai tešla yra beveik norimos konsistencijos, iki labai standžių putų išplakti kiaušinio baltymus (kad indelį apvertus ant galvos baltymai neišbėgtų, o liktų vietoje), atsargiai įmaišyti į tešlą. Tešlą supilti į silikoninę kekso kepimo formą, arba į paprastą, išteptą riebalais. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie gerą valandą.

tastyart.lt


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis