Reikia:
2 vištienos krūtinėlių;
1 kiaušinio;
džiūvėsėlių;
5-6 vyšninių pomidorų;
~80 g fermentinio sūrio;
dž.čiobrelio;
druskos, juodųjų pipirų.
Gaminame
* Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai - gausite 4 kepsnius. Kiekvieną apibarstykite dž.čiobreliu, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
* Viename dubenėlyje išplakite kiaušinį, į kitą suberkite džiūvėsėlius.
* Vištienos kepsnius merkite į kiaušinio plakinį, apvoliokite džiūvėsėliuose ir sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus, užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min., arba kol kepsniai iškeps.
Skanaus!
Patarimas: pasigaminkite džiūvėsėlius patys - ir vaizdas, ir skonis daug geresnis. Imkite 2 formines batono riekeles, pasmulkintas sumeskite į blenderį ir sumalkite. Pakepinkite sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus, palikite atvėsti. Tuomet įpilkite arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus, išmaišykite ir – džiūvėsėliai paruošti.