Tarta su džiovintomis slyvomis ir šokoladu

Tėvo dienai paruoškite skanų pyragą.

Skaitomiausi savaitės straipsniai:
- Tokia kava, kokia yra populiari Lietuvoje, Italijoje laikoma „nusikaltimu, už kurį sodinama į kalėjimą“
- Lietuvą į Maltą iškeitusi smuikininkė: grojimas gatvėse, minus 20 kg ir pagaliau pajaustas tikro gyvenimo skonis
- Ką vilkėti kokteilių vakarėlyje: dizainerės R. Piekautaitės rekomendacijos
- Gabrielės pokyčiai: romantiška nuotaka
- Eva Tombak: ką aš galvoju apie sveikus (žalingus) įpročius
- Karšti sumuštiniai kitaip

22 cm. apvaliai formai

Pagrindas:

1 trynys
100 g kambario temperatūros sviesto
0,5 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. kakavos miltelių
70 g cukraus pudros
200 g miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių

Įdaras:

250 g džiovintų slyvų be kauliukų
200 g pieniško šokolado
200 ml grietinėlės 35%
200 g maskarponės sūrio

Gaminame

* Pagrindas. Mikseriu išplakame minkštą sviestą, trynį, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir kakavą. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir užminkome minkštą tešlą. Rankomis paskirstome ją į kepimo formą ant dugno ir sienelių (maždaug 4-5 cm.). Subadome dugną šakute ir palaikome šaldytuve 20 min. Kepame 190-200°C orkaitėje apie 20 min. Atvėsiname.

* Įdaras. Slyvas užpilame karštu vandeniu, kad šiek tiek išbrinktų (palaikome 10 min.). Puode ant vidutinės ugnies pakaitiname grietinėlę ir joje ištirpiname šokoladą. Masę šiek tiek atvėsiname ir įmaišome maskarponę. Ant iškepusio pagrindo dugno sudedame nuspaustas slyvas ir užpilame šokoladinę masę. Stingdome šaldytuve 5-6 val., o dar geriau - per naktį, kad ganašas gerai sustingtų. Skanaus.

P.S. Slyvas galite mirkyti alkoholyje. Turėkite omenyje, kad ganašas būna pakankamai minkštas - toks ir turi būti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis