Skaitomiausi savaitės straipsniai:
- Tokia kava, kokia yra populiari Lietuvoje, Italijoje laikoma „nusikaltimu, už kurį sodinama į kalėjimą“
- Lietuvą į Maltą iškeitusi smuikininkė: grojimas gatvėse, minus 20 kg ir pagaliau pajaustas tikro gyvenimo skonis
- Ką vilkėti kokteilių vakarėlyje: dizainerės R. Piekautaitės rekomendacijos
- Gabrielės pokyčiai: romantiška nuotaka
- Eva Tombak: ką aš galvoju apie sveikus (žalingus) įpročius
- Karšti sumuštiniai kitaip
Reikia:
~2 kg anties;
1 litrui vandens - 60 g druskos (apie 2 v.š.);
sauja mėgstamų prieskonių (dž. čiobrelio ir raunodėlio, juodųjų pipirų, lauro lapelių, čili papriką);
3 citrinų;
2 greipfrutų;
1 apelsino.
Gaminame
* Imkite puodą ar gilų indą, į kurį tilptų antis. Įdėkite antį ir užpilkite vandeniu, kad pilnai apsemtų. Tuomet išimkite antį, taip sužinosite kokio kiekio vandens reikia.
* Pagal litrų kiekius atsiskaičiuokite, kiek turite įberti druskos. Maišykite, kol druska pilnai ištirps, suberkite visus prieskonius. Citriną ir greipfrutą supjaustykite griežinėliais ir dėdami į vandenį, rankomis patraiškykite, kad išsiskirtų sultys.
* Panardinkite antį ir jei ji iškyla, uždėkite sunkesnią lėkštę, puodą uždenkite dangčiu. Taip vėsioje vietoje marinuokite 8-10 val.
* Išėmę iš sūrimio antį, labai gerai nusausinkite. Anties vidų prikimškite ketvirčiais supjaustytu apelsinu.
* Kepkite 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. Tuomet kaitrą sumažinkite iki 180 laipsnių ir dar kepkite apie valandą arba tol, kol iškeps. Jei anties viršus pradės svilti, tuomet pridenkite folija ir prie baigiant kepti, nuimkite, kad antis gražiai apskrustų.
* Iškepusią antį uždenkite folija ir palikite pastovėti apie pusvalandį. Tiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus.