Skaitomiausi savaitgalio tekstai:
- Apie arabių ir lietuvių skirtumus - 21 m. Lietuvoje gyvenantis ginekologas iš Jordanijos
- Sparčiai populiarėjanti šiaurietiška dieta - ir kilogramų nelieka, ir sveikata stiprėja
- O. Lapinas: kada skyrybos – geriausia išeitis?
- Brandžios moters grožis: kaip neatrodyti juokingai
- Nauja A. Bunikienės kolekcija - išsiilgusioms vasaros
- Višta, marinuota sūryme
Tešlai reikės:
200 g sviesto
1 v.š. grietinės
saujelė skrudintų žemės riešutų (riešutus naudokite kepintus, smulkintus, tortams puošti, būna PC)
apie 300 ml. miltų
šaukštelis kepimo miltelių
Gaminame
1. Iš tešlai skirtų produktų paruoškite tešlą pyragui.
2. Sviesta išlydyti, į kiek atvėsusį įmaišyti miltus persijotus su kepimo milteliais, riešutus, grietinę ir užminkykite tešlą.
3. Padalinti i dvi dalis ir įdėti į šaldymo kamerą 20-čiai min.
4. Į 26 cm. kepimo formą įtarkuoti vieną dalį tešlos, tolygiai paskirstyti ir pilti įdarą.
Įdarui reikės:
400-500 g varškės
200 ml. cukraus
2 kiaušiniai
3 šaukštai grietinės
vanilinio pudingo pakelis
1. Varškę pertrinti per sietelį ir sumašyti su išplaktais su cukrumi kiaušiniais.
2. Grietinę sumaišyti su vaniliniu pudingu, įmaišyti į varškės masę.
3. Supylus įdarą ant viršaus užtarkuoti antrą tešlos dalį.
4. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaiteje apie 45-50 min.