Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- Kodėl L. Brežnevas valgė šaltus kotletus? Kremliaus virėjų prisiminimai
- R. Vanagaitė: prie laisvų normalių vienišių eilutė stovi, o brandi moteriškė joje yra paskutinė
- Savaitės ikona. I. Stumbrienės atostogų garderobas: kiek maudymosi kostiumėlių ir suknelių ji turi?
- Alina Orlova: jaučiau, kad nesugebu susitvarkyti su tuo, kas vyksta
- Grožio dosjė. R. Martens: balta oda – pati gražiausia, nereikia skrudintis!
- Sparčiai populiarėjanti šiaurietiška dieta - ir kilogramų nelieka, ir sveikata stiprėja
Reikės
500 g riebios varškės
400 g maskarponės sūrio
300 g cukraus pudros
3 kupinų šaukštų vanilės pudingo (milteliai)
4 kiaušinių
150 ml 35 proc. grietinėlės
15 g sviesto
Puošimui: uogos, šokolado ar riešutų sviesto
Gaminimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.
2. Į dubenį sudėkite varškę, maskarponę ir cukraus pudrą. Viską išmaišykite.
3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių, trynius supilkite į varkšės masę ir vėl išmaišykite, o baltymus išplakite iki standumo, suberkite pudingo miltelius ir vėl išplakite, suberkite į varškės masę ir viską mikseriu išmaišykite.
4. Supilkite grietinėlę, išmaišykite.
5. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir supilkite visą pyrago masę.
6. Dėkite kepti pyragą. Kepkite 15 min, po to sumažinkite temperatūrą iki 140 laipsnių - kepkite 25 min, vėl užkaitinkite iki 175 laipsnių ir kepkite dar 15 min. Nuolat stebėkite.
7. Papuoškite ir - skanaus!