Orkaitėje keptos bulvių skiltelės su majoneziniu padažu

Šis patiekalus yra puikus užkandis, be to atstoja ir vakarienę, kai tingisi kažką gaminti, o norisi pavalgyti sočiai.

Skaitomiausi šių dienų tekstai:
- I. Žukienė: trys santuokos, trys skirtingos kaip juoda ir balta istorijos
- Marlonas Brando: nepataisomą širdžių ėdiką išgarsino „Krikštatėvis“, kelios santuokos ir 15 vaikų
- Patogiausi ir madingiausi šios vasaros batai: 6 tendencijos, 20 porų
- 10 liekninančių produktų kiekvienai dienai
- Bananų duona su šokolado gabaliukais

Reikės:

~1 kg neskustų bulvių;
2 šakelių šviežio rozmarino;
alyvuogių aliejaus, druskos, juodųjų pipirų;

padažui:

3 kupini v.š. majonezo;
1 v.š. grietinės;
kelių smulkiai pjaustytų marinuotų agurkėlių;
žiupsnelio šv.krapų.

oditele.blogspot.com nuotr.

Gaminame

1. Pasirinkite vienodo dydžio bulves. Kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Dubenyje sumaišykite su smulkintais rozmarino lapeliais, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Viską gerai permaišykite.

2. Skardą išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite bulves ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. arba tol, kol iškeps. Skilteles apverkite, kai gražiai apskrus.

3. Padažui skirtus ingridientus sumaišykite ir patiekite su bulvių skiltelėmis.

Patarimai:

* rinkitės tokią kepimo skardą, kad visos skiltelės būtų išdėliotos ant dugno, nes kitu atveju gražiai neapskurs ir neiškeps tolygiai.
* jei norite, kad bulvės gražiai apskrustų ir nepasidarytų "košė", štai jums triukas - kai atrodys, kad lyg galite apversti bulves, per "prievartą" su mentele jų nekrapštykite. Tiesiog paslankiokite skardą pirmyn-atgal ir kai pradės skiltelės pačios "atšokinėti" tuomet ir apverskite. Žinoma, tik tuo atveju, jei gražiai apskrudo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis