Reikės:
pakelio apvalių vaflių (90 g);
500 g malto faršo (kiaulienos ir jautienos);
1 kiaušinio;
1 svogūno;
žiupsnelio pjaustytų šv.petražolių;
žiupsnelio džiovintų čiobrelių;
druskos, juodųjų pipirų;
tešlai:
~ 400 g miltų;
1 kiaušinio;
300 ml pieno;
druskos.
Gaminame
1. Į faršą sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, įmuškite kiaušinį, suberkite pjaustytas petražoles, čiobrelius, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
2. Sumaišykite visus ingridientus, išvardintus tešlai (ją darau gan skystoką).
3. Imkite vieną vaflio lakštą, dėkite kupiną šaukštą faršo ir tolygiai paskirstykite. Tuomet ant viršaus uždėkite kitą vaflį. Supjaustykite į 4 dalis (gaunasi trikampiai gabalėliai).
4. Kiekvieną gabalėlį apvoliokite tešloje ir kepkite vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
Skanaus ;)
PatarimaI:
* nepripilkite daug aliejaus į keptuvę, nes tuomet čeburekai gausis riebūs,
* skaniausi - su kalakutienos faršu; išbandykite abu variantus ir atraskite savo mėgstamiausią.