- Savaitės ikona. D. Tamošiūnaitė: kaip pasikeitė jos stilius po didžiųjų grožio pokyčių
- L. Kazlauskienė: ką ji mano apie Lietuvos moterų stilių
- Kokiais burtais reikia pritraukti meilę, susirasti mylimąjį ir t.t.
- Stilistės patarimai, ką rengtis šventėms vasaros metu Jam ir Jai
- Pyragas su rabarbarais
Reikia:
Tešlai:
• 100 g kepinių margarino
• 4 kiaušinių trynių
• 100 g cukraus
• mažytis žiupsnelio vanilino
• žiupsnelio kardamono
• apie 2 puodelių miltų
Įdarui:
• 4 kiaušinių baltymų
• 500 g obuolių (šviežių, lietuviškų)
• 5 v.š. cukraus (arba pakuotė vanilinių p
udingo miltelių)
• vanilės (ar kitos) esencijos
• šaukšto citrinos sulčių
• 5 v.š. cukraus pudros
• cinamono
Gaminame
1. Minkštą margariną supjaustykite kubeliais, ištrinkite su cukrumi iki purios, vientisos masės. Įmaišykite kiaušinių trynius, prieskonius: vaniliną (labai nedaug, jis yra kartus), kardamoną. Dar kartą ištrinkite tešlą. Supilkite miltus ir užminkykite tešlą. Jei tešla pernelyg lipni ir kimba prie pirštų – įdėkite dar. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir padėkite bent 30 minučių į šaldytuvą.
2. Kol tešla „poilsiauja“, imkimės obuolių. Obuolius švariai nuplaukite, nulupkite odelę, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite gabalėliais.
3. Kiaušinių baltymus plakite elektriniu plaktuvu, kol beveik susidarys putos. Tuomet sumažinkite plaktuvo greitį ir po truputį berkite po šaukštą cukraus (paplakite, įberkite, paplakite, įberkite ir t.t.) Iškočiokite tešlą ir įlipdykite į kepimo formą (naudota kvadratinė, bet tiks ir apskrita), jei tešla kočiojasi sunkiai ir trupa, ją galite tiesog įlipdyti rankomis. Subadykite tešlą šakute.
4. Tešlą apkepkite įkaitintoje iki 160 laipsnių temperatūros orkaitėje, bent 10 minučių. Išimkite, leiskite kiek atvėsti.
5. Didžiąją dalį obuolių sudėkite ant tešlos, apibarstykite cinamonu. Kiaušinių baltymus atsargiai sumaišykite su citrinų sultimis. Juos sudėkite ant obuolių. Ant viršaus uždėkite dar keletą likusių obuolių. Viską apibarstykite cinamonu. Kepkite apie 40 minučių 160 laipsnių temperatūros orkaitėje. Bus panašus į morenginį pyragą – tačiau puresnis, saldžiarūgštis. Skanaus!