Sluoksniuotos bandelės su obuoliais ir cinamonu

Bandelės bus minkštos ir purios, o užtruksite tikrai trumpiau nei su įprastomis. Tad jei jums stinga jėgų, tačiau mirštate kaip norite kažką pagaminti, išbandykite labai paprastą bandelių receptą.

Reikės tik:

• 300-400 g sluoksniuotos tešlos
• 200-300 g rūgščių obuolių
• 1 kiaušinio
• 50 g cukraus
• cinamono
• obuolių nuluptuko (įrankis)

Gaminame

1. Obuolius švariai nuplauti, nulupti žievelę, tada nuluptus obuolius su tuo pačiu skustuku “nulupinėti” riekelėmis. Tešlą atšildyti ir iškočioti, supjaustyti gan ilgomis juostelėmis, gali būti maždaug 3 cm storio ir 25-30 cm ilgio (apytiksliai), tada ant jų dėti plonas obuolio riekeles, suvynioti mažus suktinukus, dėti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.

2. Tada kiaušinį suplakti su cukrumi aptepti bandeles, pabarstyti cinamonu ir kepti 180 laipsnių (jau įkaitintoje) orkaitėje apie 30 minučių. Išėmus leisti atvėsti ant metalinio kepinių sietelio. Štai ir viskas, paprasta, tiesa?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis