Vištienos šlaunelės ir nerealiai skanus marinatas

Su recepto pavadinimu tikrai nepajuokauta. Išbandyta ne kartą, nenusivilta, todėl dalinuosi su Jumis. Norėjosi įdomesnio pateikimo, taigi sumasčiau padaryti vėrinukus ant medinių iešmelių.


Marinatui:


60 ml obuolių acto;

2 didelių v.š. medaus;

1 v.š. Dižono garstyčių;

3 sutrintų česnako skiltelių;

2 a.š. druskos;

0,5 a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų;

2 v.š. alyvuogių aliejaus;

660 g vištienos šlaunelių mėsos (5 gabalėliai);

4 rūkytų šoninės juostelių;

1 nedidelės cukinijos;

2 pomidorų;

7 medinių iešmelių.


oditele.blogspot.com nuotr.


Gaminame


* Marinatui skirtus ingridientus sumaišykite dubenyje ir sudėkite vištienos šlaunelių mėsą. Marinuotikite 2-2,5 val.

* Medinius iešmelius pamerkite į šaltą vandenį.


* Supjaustykite gabalėliais cukiniją, pomidorus (išimkite sėklas), vištieną vidutinio dydžio gabalėliais, pasmulkinkite šoninės juosteles.


* Imkite iešmelį maukite po du gabalėlius vištienos, gabalėlį pomidoro, cukinijos, vėl du gabalėlius vištienos, vieną apsukdami rūkyta šonine, vėl pomidorą, cukiniją ir vištieną. Eiliškumą ir kiekius reguliuokite pagal save.


* Paruoštus iešmelius apskrudinkite stipriai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Sudėkite į kepimo skardą ir pabaikite kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20min.


* Patiekite su mėgstamu garnyru.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis