Marinatui:
60 ml obuolių acto;
2 didelių v.š. medaus;
1 v.š. Dižono garstyčių;
3 sutrintų česnako skiltelių;
2 a.š. druskos;
0,5 a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
2 v.š. alyvuogių aliejaus;
660 g vištienos šlaunelių mėsos (5 gabalėliai);
4 rūkytų šoninės juostelių;
1 nedidelės cukinijos;
2 pomidorų;
7 medinių iešmelių.
Gaminame
* Marinatui skirtus ingridientus sumaišykite dubenyje ir sudėkite vištienos šlaunelių mėsą. Marinuotikite 2-2,5 val.
* Medinius iešmelius pamerkite į šaltą vandenį.
* Supjaustykite gabalėliais cukiniją, pomidorus (išimkite sėklas), vištieną vidutinio dydžio gabalėliais, pasmulkinkite šoninės juosteles.
* Imkite iešmelį maukite po du gabalėlius vištienos, gabalėlį pomidoro, cukinijos, vėl du gabalėlius vištienos, vieną apsukdami rūkyta šonine, vėl pomidorą, cukiniją ir vištieną. Eiliškumą ir kiekius reguliuokite pagal save.
* Paruoštus iešmelius apskrudinkite stipriai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Sudėkite į kepimo skardą ir pabaikite kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20min.
* Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus!