Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- Arbūzų dieta: 5-7 kilogramai per 5 dienas
- Grožio dosjė. I. Gudelis: nors mano oda plona, naudoju jį beveik kasdien – oda atsigauna tiesiog akyse
- V. Baublienė: apie emigrantus, Šventąją ir Chanel
- Savaitės ikona. O. Pikul-Jasaitienė: nėščiųjų drabužių pasirinkimas Lietuvoje labai menkas
- „Kelly Family“ - mįslėmis apaugusi kelių kartų istorija. Kaip jie atrodo šiandien?
- Naujoviškas agurkų konservavimo būdas
Reikia:
• 3 kiaušinių trynių
• 100 g cukraus
• 50 g margarino
• 2 šaukštai grietinės
• žiupsnelis vanilino
• žiupsnelis druskos
• žiupsnelis malto imbiero
• maždaug stiklinė miltų
• pusės litro aliejaus (virimui)
• cukraus pudros (pabarstymui)
Gaminame
1. Margariną išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinius, įdėti grietinės, vanilino, imbiero, druskos, išmaišyti masę, tada sudėti miltus, kad gautųsi puiki kočiojimui tešla. Tešlą nedelsiant kočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus, iš jos su tešlos banguotu peiliuku išpjauti juosteles, jose padaryti nedidelius įpjovimus, tolėliau nuo juostelės kraštų. Abu arba vieną juostelės galą persukti (kaip parodyta iliustracijoje dar neiškepto žagarėlio).
2. Aliejų užvirinti ir dėti žagarėlius, juos virti tol, kol pastarieji dailiai pagels, taps aukso spalvos, tada atsargiai su kiaurasamčiu arba žnyplėmis išimti ir padėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, o kiek atvėsusius apibarstyti cukraus pudra. Štai ir viskas.