Riešutiniai sausainiai be miltų

Riešutus galite naudoti, kokius tik norite. Galite maišyti ir kelių rūšių.

- Arbūzų dieta: 5-7 kilogramai per 5 dienas
- Grožio dosjė. I. Gudelis: nors mano oda plona, naudoju jį beveik kasdien – oda atsigauna tiesiog akyse
- V. Baublienė: apie emigrantus, Šventąją ir Chanel
- Savaitės ikona. O. Pikul-Jasaitienė: nėščiųjų drabužių pasirinkimas Lietuvoje labai menkas
- „Kelly Family“ - mįslėmis apaugusi kelių kartų istorija. Kaip jie atrodo šiandien?
- Naujoviškas agurkų konservavimo būdas

Reikės

120 g anakardžių riešutų
70 g cukraus
1 didelio kiaušinio baltymas
žiupsnelis druskos

Gaminame

* Riešutus sumalame iki smulkių gabaliukų. Sumaišome juos su cukrumi. Baltymą su druska išplakame iki standumo (masė turi būti blizgiu paviršiumi, laikyti savo formą ir apvertus dubenį nekristi iš jo).

* Sumaišome baltymus su riešutais. Dedame po arbatinį šaukštelį tešlos ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paspaudžiame, kad suteiktume sausainio formą. Kepame iki 170°C įkatintoje orkaitėje 10-15 min., kol prisilietus pirštu sausainis vis dar būna minkštas, bet jo paviršius nebelips.

* Tuomet išjungiame orkaitę ir paliekame sausainius 40-60 min. šiltoje orkaitėje. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis