Citrininis trupiniuotis

Tobulas. Tiesiog tobulas. Nereikia daug „terliotis“, visi ingredientai paprasti ir aiškūs, o galutinis rezultatas – nerealiai gardus. Šis pyragas nėra įprastas trupininis dar ir dėl to, jog tešloje yra avižinių dribsnių.Jei supjaustytume mažyčiais gabalėliais, sakyčiau, turėtume daug traškių sausainėlių su tąsiu citrininiu įdaru. Visiems rekomenduoju.

Reikės:

1/2 puodelio minkšto sviesto;
1 puodelio cukraus;
1 ir 1/3 puodelio miltų;
žiupsnelio druskos;
1a.š. kepimo miltelių;
1 puodelio greito paruošimo avižinių dribsnių;
1 skardinės saldinto kondensuoto pieno;
1 kiaušinio trynio;
1/4 puodelio citrinos sulčių;
1 citrinos žievelės;
1a.š. citrinos ekstrakto.

g-blogas.lt nuotr.

Gaminame

* Minkštą sviestą, cukrų, miltus, druską, kepimo miltelius ir avižinius dribsnius sudedame į vieną dubenį ir rankomis maišome, triname tarp pirštų, kol gausime daug drėgnų trupinių. Tešlą atidedame.

* Kondensuotą pieną gerai suplakame su citrinos sultimis, tarkuota citrinos žievele, tryniu ir citrinos ekstraktu.

* Nedidelę skardelę išklojame kepimo popieriumi. Į vidų beriame pusę tešlos ir rankomis suspaudžiame pyrago pagrindą. Ant viršaus supilame visą kremą ir užbarstome likusią tešlą.

* Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame, kol viršus gražiai paruduoja. Man prireikė apie 50 minučių.

* Iškepusį pyragą paliekame atvėsti, tada kelioms valandoms pastatome į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.

Su meile, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis