Tobulos varškės spurgos

Saldumynų ir bandelių mėgėjai niekada neatsisako spurgų, ir netgi man, ne itin mėgstančiai saldų skonį, spurgos labai tinka.

- Kremliaus mada – nuo Stalino iki Gorbačiovo. Kas itin mėgo importinius apatinius?
- Savaitės ikona. D. Bosas: būkime atviri – Lietuvoje nėra daug renginių, į kuriuos galėtum eiti pasipuošusi suknele už 100 000
- Geros naujienos iš M. Douglaso ir C. Zeta-Jones
- Savadarbiame name iš šiaudų ir molio net žiemą - trumpomis rankovėmis
- 52 m. Pamela atrodo lyg 21-erių - kokia jos jaunystės paslaptis
- Eksperimentas: kaip aš laikiausi populiariosios sulčių dietos ir kodėl to nebekartosiu

Tobulų spurgų paslaptis – degtinė tešloje. Vaikams ji nė kiek nepakenks, nes alkoholis išgaruos virimo metu, bet jo dėka spurgos prisigers aliejaus kelis kart mažiau. Šviežios, kvapnios, dar šiltos, pabarstytos cukraus pudra… niam…

Tešlai gilesniame inde šakute sumaišau:

2 pakelius riebiausios varškės (apie 360g)
2 kiaušinius
4 v.š. balto cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
5 v.š. miltų
2 v.š. degtinės
kokosų aliejaus

Gaminame

* Tešla gaunasi skystoka, jei norite formuoti tobulus rutuliukus – dėkite daugiau miltų, tik tuomet spurgos bus gerokai kietesnės.

* Nedideliame puode įkaitinu kokosų aliejų.

* Kai jis pradeda spragsėti, formuoju spurgytes. Anksčiau tešlą imdavau padrėkintomis rankomis, bet vanduo karštame aliejuje sukeldavo chaosą, aliejus čirkšdavo ir taškydavosi. Kartą sumaniau panaudoti vienkartines silikonines pirštines, jos labai palengvino gamybos procesą.

* Vienu metu į aliejų leidžiu po 6-8 spurgytes, po truputį vartau metaliniu šaukštu, kol jos tolygiai paruduoja. Išgriebiu į popierine servetėle išklotą lėkštę.

* Tiekiant pabarstau cukraus pudra.

Nežinau ar šios spurgytės skanios pastovėjusios dieną-kitą, nes dar nėra buvę nesuvalgytos tą pačią.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis