Reikės:
300 g kalakutienos filė
1 raudonoji paprika
2 saujos anakardžių riešutų
Marinatui:
2 v. š. saldžiarūgščio sojos padažo
1 v. š. balzamiko acto
Padažui:
150 ml. vandens
4 v. š. saldžiarūgščio sojų padažo
2 v. š. balzamiko acto
1 v. š. laimo sulčių
2 v. š. auksaspalvio sirupo arba medaus
2 skiltelės česnako
1 v. š. (be kaupo) krakmolo
Gaminame
* Kalakutieną suspjaustome plonomis juostelėmis, užpilame marinatu ir bent pusvalandį palaikome.
* Pakepiname juostelėmis supjaustytą papriką ir sudedame į dubenį. Toje pačioje keptuvėje pakepiname mėsą, kol gražiai apskrunda, baigdami kepti sudedame česnaką, ir dar apie minutę pakepame. Sudedame nuplautus riešutus ir papriką.
* Dubenėlyje truputį pašildome vandenį, išmaišome jame krakmolą, kad neliktų gumuliukų. Supilame visus kitus ingredientus. Paragaukite, ir jei kažko trūksta, įpilkite pagal savo skonį.
* Užpilame padažą ant mėsos ir maišydami patroškiname, kol jis ims tirštėti. Tiekiame su ryžiais. Skanaus!