Traškios bulvytės, keptos orkaitėje

Tikras gėris bulvių mėgėjams - labai skanu. Šiek tiek reikės kantrybės, kol visas jas supjaustysite ir sulauksite, kada iškeps, bet skonis atpirks visą triūsą.

Reikės

3 v.š. alyvuogių aliejaus;
vienodo dydžio bulvių;
druskos,
žiupsnelio grūstų čili paprikų;
150 g rūkyto kumpio/šoninės;
kelių šakelių šviežio čiobrelio.

Organizatorių nuotr.

Gaminame

* Dubenėlyje sumaišykite sviestą su alyvuogių aliejumi ir ištepkite kepimo formą.

* Bulves kruopščiai nuplaukite ir palikite su lupena arba galite jas nuskusti. Jų kiekis priklausys nuo formos dydžio. Todėl pirmiausiai į švarią formą sudėkite bulves ir taip sužinosite jų kiekį (naudota forma 28 cm skersmens, sudėjau apie 26 bulves).

* Bulves supjaustykite, kaip galima ploniau ir dėkite į formą.

* Aptepkite sviesto ir aliejaus mišiniu. Apibarstykite druska ir čili paprika. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 val.

* Rūkytą kumpį ar šoninę supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje, kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

* Išimkite bulves iš orkaitės, sudėkite pakepintą mėsytę ir čiobrelių šakeles, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite apie 30 min. arba tol, kol bulvės iškeps.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis