Reikia:
• 400 g vid. riebumo varškės
• 4 vid. kiaušinių
• 80 g tikrojo sviesto (kambario temperatūros)
• indelio saldinto kondensuoto pieno
• 50 g cukraus
• 100 g „Kalev“ baltojo šokolado su spanguolėm
• geros saujos šviežių spanguolių (tiks ir bruknės)
• 2 v. š. citrinų sulčių
• 2 v. š. brendžio
• puodelio miltų
• 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
Gaminame
1. Sviestą gerai išsukite su kondensuotu pienu ir cukrumi, įpilkite citrinos sulčių ir brendžio, išmaišykite. Po vieną įmuškite ir išmaišykite kiaušinius. Šokoladą ištirpinkite prikaistuvyje ant nedidelės ugnies, pastoviai maišydami. Leiskite truputį atvėsti (kokias dvi minutes) nuėmę nuo ugnies. Įmaišykite į sviesto masę.
2. Varškę gerai sutrinkite elektriniu maišytuvu ir sudėkite į tešlą. Išmaišykite viską iki vientisos masės. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais, supilkite ir viską išmaišykite. Nepamirškite įberti ir išmaišyti spanguolių.
3. Tešlą supilkite į silikoninę kepimo formą (jei naudojate paprastą, prieš tai ją ištepkite riebalais). Pyragą kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60-70 minučių. Patikrinkite įsmeigdami šakutę – ji turi neaplipti tešla. Išimkite pyragą. Iškrėskite iš kepimo formos. Leiskite atvėsti kambario temperatūroje, tuomet padėkite valandai į šaldytuvą. Labai skanu!