Šiam receptui reikalingas mikseris ir ilgas plakimo laikas. Šis procesas padaro pyragą purų, nors tešloje ir yra nemažai maltų migdolų, todėl, prašau, netinginiaukite ir sekite nurodymus.
Dar viena pastabėlė – nekaitinkite sviesto norėdami šį ištirpinti prieš ruošiant tešlą. Išimkite sviestą iš šaldytuvo prieš eidami miegoti arba bent kelias valandas prieš gaminimą, kad šis spėtų visiškai suminkštėti.
Jums reikės:
140 g sviesto
1/2 stiklinės cukraus + šiek tiek daugiau pabarstymui (barstymui naudojau muskovado cukrų)
4-5 vidutinio dydžio persikai, sunarudojau 4,5
1 1/4 stiklinės miltų
3/4 stiklinės migdolų
2 dideli kiaušiniai
1/4 stiklinės natūralaus jogurto arba kefyro (bandžiau abu variantus)
1 arb.š. kepimo miltelių
3/4 arb.š. druskos (dėjau himalajų)
pusė vanilės ankšties arba 1 arb.š. vanilės ekstrakto, arba vanilinio cukraus
žiupsnelis muskato riešuto
pusės vidutinės citrinos sulčių
Vienai dydžio kepimo formai. Stiklinė=250ml.
Kaip gaminti:
* Įkaitinkite orkaitę iki 180°. Kepimo formą ištepkite sviestu ir apibarstykite cukrumi. Nepersistenkite, aš barsčiau maždaug vieną arbatinį šaukštelį (barstymui naudojau muskovado cukrų).
* Persikus supjaustykite plonomis skiltelėmis. Atidėkite kelias skilteles papuošimui.
Migdolus sumalkite blenderiu arba kavamale. Gali likti stambesnių gabalėlių – nesijaudinkite, jie pyragui tikrai nepakenks.
* Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, maltus migdolus bei druską. Išspauskite citrinos sultis ant kepimo miltelių ir įmaišykite į miltų masę. Aš citrinos sultimis nugesinu ir kepimo miltelius, ne tik sodą, todėl mano kepiniuose nesijaučia nemalonaus kepimo miltelių skonio.
* Į didelį dubenį sudėkite sviestą bei cukrų. Elektrinii mikseriu maišykite didesniu greičiu 4 minutes, kol masė taps puri ir šviesi. Po vieną dėkite kiaušinius, pirmąjį kiaušinį gerai įmaišyti prieš dedant antrąjį. Maišykite didesniu greičiu kol masė taps puri, dar 4 minutes. Įmaišykite vanilės sėklas arba vanilės ekstraktą, arba vanilinį cukrų.
* Įmaišykite pirma sausus ingredientus, tuomet jogurtą silikonine mentele, kol masė išsimaišys. Nepermaišykite. Masė bus tiršta. Įmaišykite persikų gabalėlius ir sudėkite tešlą į pasiruoštą kepimo formą. Išlyginkite paviršių, papuoškite persikų skiltelėmis, apibarstykite cukrumi ir dėkite į orkaitę.
* Kepkite 60-70 min. kol gražiai paruduos. Prieš išimdami iš kepimo formos, leiskite atvėsti.
Net seilė varva, tiesa?
Skanaus.