Reikės:
8 lazanijos lakštų;
500 g jautienos ir kiaulienos faršo;
0,5 svogūno;
2 skiltelių česnako;
1 a.š. džiovintų raudonėlių;
0,5 a.š. džiovintų bazilikų;
3 v.š. pomidorų padažo;
250 g rikotos sūrio;
1 kiaušinio;
žiupsnelio pjaustytų šviežių pertažolių;
400 g konservuotų smulkintų pomidorų;
125 g mocarelos sūrio;
druskos, maltų juodųjų pipirų.
Gaminame
* Lazanijos lakštus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės ir sudėkite kiekvieną atskirai, kad nesuliptų.
* Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Sudėkite faršą, kepkite maišydami, kol išgaruos skystis. Tuomet sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, kepkite, kol jis suminkštės. Sudėkite smulkiai pjaustytas česnako skilteles, raudonėlius, bazilikus, pomidorų padažą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite ir dar pakepkite kelias minutes.
* Rikotos sūrį sumaišykite su išplaktu kiaušiniu, įberkite šviežių petražolių, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
* Imkite lazanijos lakštą, per vidurį dėkite kupiną valgomą šaukštą rikotos įdaro, šiek tiek paskirstykite. Tada dėkite iškepto faršo, šiek tiek paskleiskite ir lakštą susukite.
* Į kepimo skardą supilkite konservuotus smulkintus pomidorus, įberkite šiek tiek druskos, sudėkite lazanijos suktinukus, ant kiekvieno uždėkite konservuotų pomidorų ir po gabalėlį mocarelos sūrio.
* Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. (rekomenduojama iš pradžių pridengti folija, bet suktinukus kepiau neuždengtus).
* Prieš patiekiant, palikite 5 minutes šiltai pastovėti.
Skanaus.