Reikės:
puodelio (236 ml) miltų;
1 v.š. kepimo miltelių;
1/4 puodelio kokoso drožlių;
žiupsnelio druskos;
2 v.š. cukraus;
2 didelių kiaušinių;
2 v.š. brendžio, arba degtinės;
250 g rikotos sūrio;
augalinio aliejaus virimui.
Gaminame
* Į dubenį įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, kokoso drožles, druską, degtinę ir rikotą. Suplakame iki vientisos masės. Iš lėto beriame miltus ir kepimo miltelius, užmaišome tešlą.
* Gilioje keptuvėje gerai įkaitiname aliejų, ant viryklės nustatome vidutinę temperatūrą. Šaukštu kabiname tešlos ir leidžiame į aliejų spurgytes. Kepame iš abiejų pusių, kol tampa gražios auksinės spalvos.
* Išvirusias spurgytes nusausiname ant popierinio rankšluosčio. Pagal pageidavimus pabarstome cukraus pudra, kokoso drožlėmis.