Vytinti pomidorai aliejuje rūsyje gali žiemoti net kelias žiemas, tačiau pas mus jie neužsibūna. Labiausiai naudojame juos sumuštiniams ar užkandėlėms gaminti, o štai šis makaronų patiekalas – atradimas po vienos kelionės į Italiją. Italai makaronų patiekalų neperkrauna daržovėmis ir tai paskatino grįžus išbandyti kuo kuklesnį makaronų patiekalą. Bandžiau ir spagetti makaronus, ir kaspinėlius, tačiau skaniausiu vienbalsiai buvo išrinktas lakštinių su pomidorais variantas.
4 porcijoms pagal instrukciją ant pakuotės pasūdytam vandeny išverdu
400g lakštinių makaronų
Jiems verdant į keptuvę pilu
6-7 v.š. aliejaus iš vytintų pomidorų konservų
Aliejui įkaitus, suberiu smulkiai kapotą
1 didesnį svogūną
Svogūnui apkepus, sudedu pomidorus (200-300ml indelį), dar truputį maišant pakaitinu ir išjungiu ugnį. Nukošiu makaronus, juos iškarto grąžinu į puodą, kuriame virė ir supilu keptuvės turinį. Labai gerai permaišau ir iškarto dedu į lėkštes.
Tiekiu pabarsčiusi maltais baltaisias pipirais, tinka švieži baziliko lapeliai ir krapai