Reikės
pomidorų
česnakų
druskos
cukraus
kvapiųjų pipirų
Gaminame
* Atsirenkame kietesnius išnokusius pomidorus. Juos nuplauname, viršūnėlėje aštriu peiliuku įpjauname nedidelį kryžiuką ir nublanširuojame (aš vienus mečiau į verdantį vandenį, kelias sekundes palaikius dėjau į šaltą vandenį).
* Pomidorus nulupame, didesnius pjauname per pusę ar į 4 skiltis, ir dedame į 0,5 l ar 0,7 l stiklainiukus vis paspaudžiant ir užpildant visus tarpelius, kad neliktų oro tarpų.
* 0,5 litro stiklainiukui pilame nubrauktą 1 arbatinį šaukštelį druskos.
0,7 l indeliui - 1 arbatinį šaukštelį su kaupuku druskos.
Dar labai tinka įdėti česnako po 2-3 skilteles į 0,5 l stiklainiuką.
Cukraus 0,5 arbatinį šaukštelį.
Po kelis grūdelius kvapiųjų pipirų.
* Pridengiame dangteliais, statome į puodą su šaltu vandeniu, užkaičiame ir nuo užvirimo kaitiname 0,5 l stiklainiukus - 20 minučių, 0,7 l - pusvalandį.
* Pasterizuotus konservus traukiame iš vandens ir užsukame tvirtai dangtelius.