Brokolių ir razinų salotos

brokolių - šių puikių daržovių - galima pasigaminti begales patiekalų - sriubas (ir skaidrias, ir trintas), apkepus bei troškinius (ir vegetariškus, ir su mėsa), įvairias užtepėles, užkandėles. Netgi yra brokolių dieta, nors daug geriau subalansuota mityba. Ir čia brokolis labai tiks.

Salotoms reikės:

6 puodelių smulkiais žiedynais kapotų brokolių,
1 puodelio smulkinto raudonojo svogūno,
1 puodelio razinų (razinas galima pamirkyti, jeigu norima sultingesnio skonio),
1 puodelio saulėgrąžų arba mėgiamų riešutų.

Padažui:

1 puodukas mažiausiai 2 valandas mirkytų anakardžių riešutų,
1/4 puodelio šviežių citrinos sulčių,
2 valgomi šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 valgomi šaukštai "raw" obuolių sidro acto,
3/4 puodelio vandens,
2 valgomi šaukštai kapotų askaloninių česnakų arba raudono svogūno,
1 skiltelė česnako,
2 valgomi šaukštai agavų sirupo,
1/2 valgomo šaukšto garstyčių (piurė, negrūdėtų),
1/4 arbatinio šaukštelio jūros druskos.

* Visus padažo ingredientus dedame į blenderį ir malame iki vientisos, piurė konsistencijos.

* Į didelį dubenį dedame salotų ingredientus, gerai išmaišome. Supilame padažą ir dar kartelį švelniai permaišome, kad padažas pasiskirstytų. Kiek gaminu šias salotas, visada papildau savu ingredientu - bandžiau su šviežiu ožkų sūriu, kitą kartą su citrusiniais vaisiais (apelsinas, greipfrutas). Čia yra "bazinis" receptas, o įvairios variacijos - Jūsų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis