Marinatui:
1 l vandens;
50-70 ml aliejaus;
200 ml acto (9 proc.);
200 ml cukraus;
1 v.š. druskos;
papildomai:
paprikų;
1 a.š. medaus į 0,5 l talpos stiklainį;
juodųjų pipirų, lauro lapelių;
česnako skiltelių.
Gaminame
* Į kiekvieną 0,5 l talpos stiklainį įdėkite po 1 a.š. medaus, kelis juoduosius pipirus, lauro lapelį, nedidelę nuluptą česnako skiltelę.
* Paprikas nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite į 4-6 dalis. Sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 3-5 min., išgriebkite ir sudėkite į stiklainius.
* Marinatui skirtus ingridientus sudėkite į puodą, užvirkite ir maišykite, kol ištirps cukrus ir druska. Karštu marinatu užpilkite paprikas, užsukite ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Perneškite į vėsią vietą.
Skanaus!
p.s. su nurodytu marinatu kiekiu užpilsite keturis 0,5 l talpos stiklainius. Paprikų sudėsite gan nemažai, nes šiems trims sudėjau apie 600 g ir tai dar buvo nepilni.