Aštrūs marinuoti agurkai

Šiuo receptu gaminti agurkai yra ypatingi – didelis kiekis cukraus, užgesintas actu, čili pipirai – nuostabus derinys, jei nebijote didelio kiekio konservantų ir mėgstate vadinamą “bulgarišką” marinuotų agurkų skonį.

Šiuos agurkus garnyrui pjaustau itin plonai, nes jie maloniai kanda liežuvį. Agurkėliai tiks ir ypatingoms mišrainėms ir, žinoma, užkandėlėse.

Reikia:

Agurkų
krapų kotų ar žiedynų
česnako skiltelių
lauro lapų
riekelėmis pjaustytų čili pipirų
cukraus
druskos
9 proc. acto arba 6 proc. obuolių acto

Gaminame

* Agurkus nuplaunu, juos standžiai sukišu į norimo dydžio stiklainius (visgi optimaliausi – užsukami 0,7l). Kartu su agurkais į stiklainį dedu krapų, kelias česnako skilteles, lauro lapą, 1 riekelėmis pjaustytą 6-10 cm čili pipirą.

* Stiklainius skildinai pripildau vandeniu, vandenį nupilu į indą, kuriame galima išmatuoti litražą. Reikiamą kiekį vandens pilu iš krano į reikiamo dydžio puodą, kaičiu ugnį ir laukiu, kol vanduo užvirs. 1 l vandens skaičiuoju 5 v.š. cukraus, 1 v.š. druskos, 200 ml 9 proc. acto arba 250 ml 6 proc. obuolių acto.

* Verdu, kol cukrus ir druska ištirpsta. Toliau jau – nuotaikos reikalas. Jei spaudžia laikas – stiklainius su agurkais sudedu ant orkaitės grotelių, jungiu 100 C ir kaitinu apie 30 min., agurkai turi pakeisti spalvą, tai ir yra ženklas, kad kaitinti užtenka. Jei turiu laiko – užpilu agurkus marinatu, palaukiu, kol atvės, tuomet stiklainių turinį vėl supilu į puodą, užvirinu, užpilu agurkus, užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais ir nakčiai palieku po pledu ar sena pūkine striuke.

* Šiuos konservus galima laikyti kambario temperatūroje, rūsys nebūtinas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis