Trukmė: 15. ruošti, 30-35 min. kepti
Porcijos: 12 keksiukų
Energetinė vertė: 210 kcal/keksiukas
Reikia:
• 100 g natūralaus sviesto
• 3/4 puodelio cukraus
• žiupsnelio druskos
• 2 vid. kiaušinių
• 2 v.š. grietinės
• 1/2 puodelio pasukų
• 2 prinokusių, šakute sutrintų bananų
• 1 a.š. valgomosios sodos
• 2 puodelių miltų
• romo esencijos
Gaminame
1. Sviestą (kambario temperatūros) išsukti su cukrumi iki purios masės. Tam geriausią naudoti elektrinį plakiklį arba medinį šaukštą. Į šią masę po vieną įmušti ir įmaišyti kiaušinius. Įberti valgomosios sodos, įmaišyti ją. Supilti grietinės, pasukų, įberti žiupsnelį druskos, gerai išsukti masę. Įmaišyti šakute sutrintus bananus. Suberti miltus, romo esencijos, gerai išmaišyti. Tešla bus tokio tirštumo kaip kaimiška grietinė.
2. Įkaitinti orkaitę iki 180°C temperatūros. Keksiukų kepimo skardą (jei naudojama ne silikoninė) iškloti keksiukų krepšeliais. Supilti tešlą, paliekant kelis milimetrus nuo viršaus. Į įkaitusią orkaitę sudėti keksiukus ir kepti maždaug 30-35 minutes. Keksiukai turėtų dailiai iškilti ir gardžiai kvepėti. Galima įbesti šakutę ir patikrinti ar iškepė (šakutė turi neaplipti tešla). Jei iškepė, ištraukti, leisti atvėsti ant grotelių. Keksiukai bus minkštučiai, lengvi. Atvėsusius pabarstyti cukraus pudra (nebūtinai).