Reikės:
~1,4 kg vištienos blauzdelių (12 vnt.);
120 ml balto sauso vyno;
240 ml vištienos sultinio;
2 svogūnų;
2 v.š. dižono garstyčių;
2 v.š. grūdėtųjų garstyčių;
1 v.š. graikiško jogurto (arba grietinės);
druskos, maltų juodųjų pipirų.
Gaminame
* Vištienos blauzdeles iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, ir sudėkite blauzdeles, kai apskrus, tuomet apverskite ir iš karto dėkite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę (jei keptuvė netinkama naudoti orkaitėje, tuomet perdėkite į kepimo skardą).
* Kepkite 30-40min. arba tol, kol vištiena iškeps.
* Perdėkite blauzdeles į lėkštę ir uždenkite folija.
* Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė blauzdelės. supilkite vyną ir vištienos sultinį, išmaišykite ir kai užvirs, sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytus svogūnus. Virkite ant vidutinės ugnies, kol skysčio sumažės per pusę ir padažas pradės tirštėti.
* Tada sudėkite dižono ir grūdėtąsias garstyčias, jogurtą ir išmaišykite. Viską pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir dar kartelį išmaišykite.
* Patiekite vištienos blauzdeles su padažu bei mėgstamu garnyru.
Skanaus!