Vengriškas guliašas

Kvapnus, sotus ir labai tinkantis vėsesnę dieną.

Mums reikės:

500 g jautienos mėsos (rekomenduoju sprandinę);
600 g bulvių;
500 g pomidorų tyrės;
250 g paprikos;
100 g svogūnų;
100 g pomidorų padažo;
1 česnakas ( stambiai pjaustytas);
40 g dž.petražolių arba sauja šviežių.

Gaminame:


* Supjaustome svogūnus kubeliais. Česnakus susmulkiname.

* Bulves supjaustome kubeliais, jautieną "sukapojame" šiek tiek pasūdome, papiriname.

* Susmulkiname petražoles.

* Į keptuvę pilame aliejų. Sudedame svogūnus, česnakus ir paprikų miltelius. Viską apkepiname.

* Dedame mėsą ir bulves. Ir vėl apkepiname, kad apsiveltų paprikų milteliais.

* Supilame sultinį, pomidorus ir padažą. Taip pat įberiame druskos ir pipirų.

* Troškiname ant nedidelės ugnies, kol mėsa ir bulvės suminkštės. Įmetame 2 lauro lapelius.

* Sudedame pjaustytas paprikas ir dar troškiname apie 10 minučių.

* Patiekiame su balta duona ar batonu.

P.S. Jeigu mėgstate aštriau, naudokite ir čili pipiriukus. Gaunasi ~ 6 porcijas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis