310 g miltų;
110 g šalto sviesto supjaustyto gabaliukais;
0,5 a.š. druskos;
~ 12 v.š. šalto vandens;
įdarui:
1 svogūno;
0,5 raudonosios paprikos;
1 morkos;
6 pievagrybių;
2 skiltelių česnako;
2 v.š. sojos padažo;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
~80 g tarkuoto fermentinio sūrio;
pyragėlių aptepimui:
1 kiaušinio;
0,5 v.š. vandens.
Gaminame
* Tešlai: į persijotus miltus sudėkite gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą, suberkite druską. Tuomet su šakute arba rankomis smulkinkite sviestą, kad pasidarytų mažyčiai gabalėliai. Supilkite vandenį ir gerai išminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve 1 val.
* Įdarui: smulkiai supjaustykite svogūną, papriką, pievagrybius, česnako skilteles, morką sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite svogūnus, pakepkite keletą minučių, kol jie suminkštės. Tuomet sudėkite likusias daržovės, supilkite sojos padažą ir kepkite, kol daržovės suminkštės. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, sudėkite petražoles, išmaišykite ir palikite atvėsti. Kai atvės, įmaišykite tarkuotą fermentinį sūrį.
* Iškočiokite tešlą ir išspauskite stikline apvalius apskritimus.
* Ant vienos pusės apskritimo uždėkite paruošto įdaro, užlenkite ir užspauskite (galite prispausti šakute arba užlankstyti, kaip čeburėkus).
* Dėkite pyragėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą, kiekvieną patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. arba tol, kol gražiai apskrus.
Skanaus!
Patarimas: neskubėkite į tešlą supilti visos vandens, nes gali būti, kad jo reikės mažiau ir tešlą puikiai išminkysite su mažesniu kiekiu.
Iš nurodyto kiekio iškepiau 25 vnt., apskritimo skersmuo - 7 cm.