Trukmė: apie 2-3 val.
Porcijos: apie apie 50-60 žagarėlių
Reikia:
• 180 g riebios varškės
• 3/4 puodelio (170 g) cukraus
• 4 nemažų kiaušinių
• 200 g liesesnės grietinės
• a.š. vanilinio cukraus
• žiupsnio cinamono
• romo esencijos šlakelio
• maždaug 4 puodelių miltų (kol tešla nelips prie rankų)
• 700-800 ml aliejaus (kepimui)
• miltų (kočiojimui)
Gaminame
1. Varškę ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinius ir išmaišyti su grietine. Įmaišyti vanilinio cukraus, cinamono, romo esencijos. Jeigu norite, į tešlą galima įpilti šaukštą degtinės, romo ar kito stipraus alkoholio (sakoma, tada žagarėliai būna traškesni ir ne taip riebalus sugeria). Po truputį dėti miltus ir šakute ar šaukštu sukti tešlą, kai tešla nebelips prie rankų, išminkyti ir padėti 15-20 min. į šaldytuvą.
2. Puode įkaitinti aliejų (pasižiūrėti ar aliejus įkaito galima įmetant gabalėlį tešlos, jei šis spirgėdamas iššoka į viršų, vadinasi aliejus pakankamai karštas). Pabarstyti miltais paviršių ir kočioti vid. storumo lakštą, padalinti jį į juosteles.
3. Juostelių viduryje padaryti nedidelį įpjovimą, pro kurį prakišti vieną galą žagarėlio. Žagarėlius kepti įkaitusiame aliejuje, kol šie taps aukso spalvos. Padėti ant virtuvinio (popierinio) rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Tada sudėti į indą ir apibarstyti cukraus pudra.