Ingredientai:
2 vištienos krūtinėlės filė;
4 rozmarinų šakelių+ 1 a.š. susmulkintų lapelių;
100 g mocarelos sūrio;
3-4 riekių sudžiūvusio batono arba maltų džiūvėsėlių (60g);
100 ml pieno;
druskos, maltų juodųjų pipirų.
Gaminame
* Vištienos filė perpjaukite išilgai, taip gausite 4 filė. Tuomet kiekvieną išmuškite ploniau, naudodami mėsos plaktuko lygiąją pusę.
* Vieną vištienos pusę pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais, ant jos dėkite rozmarino šakelę ir užplėšykite mocarelos sūrio.
* Susukite suktinukus ir sutvirtinkite mediniais smeigtukais.
* Sudžiūvusį batoną sumalkite, sudėkite susmulkintus rozmarino lapelius, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
* Suktinukus merkite į pieną, paskui į apvoliokite džiūvėsėliuose, dar kartą ir pieną, ir vėl apvoliokite džiūvėsėliuose.
* Sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min., kol gražiai parus ir sūris išsilydys.
* Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus!
P.S. jei įdūrus peilio galiuku į suktinuko šoną iš jo bėgs skaidrios sultys, tuomet jis jau iškepęs.